حلوای رمضان

دسرهای رمضان

حلوای عربی

مواد لازم:
آرد گندم ۳ پیمانه
گلاب یک پیمانه
شکر ۳ پیمانه
کره یا روغن جامد ۲۵۰ گرم
زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری
پسته و مغز بادام خرد شده
آب ۴ لیوان
پیش از شروع هر کاری باید شکر و آب را با هم بجوشانید. بعد از اینکه شکر کاملا در آب حل شد، زعفران ساییده حل شده و گلاب را به این ترکیب اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.
در مرحله دوم، روغن یا کره را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا آب شود. آهسته و کم کم آرد را هم به آن اضافه کنید. در طول اضافه کردن آرد، این ترکیب را مرتب با قاشق چوبی به هم بزنید تا رنگ آرد کاملا طلایی و شفاف شود.
حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید. شربت را کم کم به آن اضافه کنید و مرتب به هم بزنید. هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا شربت و آرد کاملا با هم ترکیب شوند.
ترکیب به دست آمده را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا تا حلوا به روغن بیفتد. حلوای عربی خوشمزه شما آماده است. کافی است آن را در ظرف مناسبی ریخته و با پسته و مغزبادام خرد شده تزئین کنید.

 

حلوا شیری

مواد لازم:

  • ۲ پیمانه آرد
  • ۱ و ۱/۲ پیمانه روغن مایع
  • ۱ پیمانه شکر
  • ۱/۲ پیمانه گلاب
  • ۱ پیمانه شیر
  • زعفران ساییده به مقدار لازم

ابتدا باید شیره حلوا رو تهیه کنیم. به این صورت که شیر و شکر رو داخل قابلمه میریزم و روی حرارت ملایم میذاریم و همشون میزنیم تا شکر کاملا داخل شیر حل بشه.

بعد زعفران ساییده رو هم اضافه میکنیم.نباید بذارین شیر جوش بیاد وقتی زعفران رو اضافه کردیم گلاب رو هم میریزم و اجازه میدیم تا شیره کمی داغ بشه و بعد زیرش رو خاموش میکنیم.حالا نوبت به سرخ کردن آرد میرسه.

روغن رو داخل ماهیتابه میریزیم وقتی داغ شد آرد رو که الک کردیم اضافه میکنیم.با شعله ملایم شروع به تفت دادن آرد و روغن میکنیم تا آرد علاوه بر تغییر رنگ دادن بپزه و از خامی دربیاد.وقتی که به رنگ مورد نظرمون رسیدیم آرد حاضره.

البته باید زمان تفت دادن آرد دقت کنیم تا آرد نسوزه و تلخ نشه.حالا شیره رو کم کم به آرد اضافه کرده و خیلی سریع هم میزنیم تا آرد گوله نشه.تمام شیره رو اضافه میکنیم و خوب مخلوط رو هم میزنیم تا حلوامون به روغن بیوفته.حالا حلوا خوشمزه ما حاضره و وقتی کمی سرد شد میتونیم تزیینش کنیم

 

شله زرد

مواد لازم

  • برنج ۱ پیمانه
  • آب ۶ پیمانه
  • شکر ۲ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم
  • پودر زعفران آسیاب شده
  • گلاب ۱/۲ پیمانه
  • هل ساییده کمی
  • دارچین و خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه

برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدهید و چند بار آب آنرا خالی کنید، پس از آن روی آن آب گرم بریزید و برای چهار پنج ساعت بگذارید خیس بخورد.

آب برنج را خالی کنید بعد آنرا همراه ۱۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید، پس از جوش آمدن بلافاصله حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید. کافی است برنج و آب به آرامی بجوشد. وسط‌ های کار کمی زعفران به برنج و آب بیفزاید تا همراه با مرحله آخر بجوشد. مقدار زعفران را خودتان تصمیم بگیرید کم کم بیفزاید و هم بزنید و بگذارید چند دقیقه‌ای بجوشد، اگر کم بود مقدار دیگری بیفزاید به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شود.

اگر احیانا در مدت طبخ آب برنج تمام شد مقداری آب گرم به آن اضافه کنید در این مدت تمام وقت آنرا زیر نظر داشته باشید و مدام بهم بزنید در غیر این صورت برنج به کف قابلمه خواهد چسبید، هرچه به آخر طبخ نزدیک تر بشوید امکان چسبیدن ته قابلمه بیشتر می‌شود در نتیجه در اواخر کار مدام شله زرد را هم بزنید کمی مانده به آخرهای کار وقتی تقریبا برنج‌ها خوب نرم و له شد شکر ، گلاب، هل و کره را به آن بیفزاید و هم بزنید معمولا نیازی به افزودن آب نیست چون مقدار آب داده شده کفایت می کند ولی برنج‌های گوناگون مقدار آب بیشتر یا کمتری نیاز دارند.

برای خلال بادام‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد، خلال بادام را بعضی در آخر طبخ شله زرد توی شله زرد می‌ریزند و بعضی زودتر دلیل این کار این است که بعضی دوست دارند خلال بادام سفت باشد و بعضی برعکس دوست دارند خلال بادام نرم باشد این بستگی به سلیقه خود شما دارد. اگر مطمئن نیستید می‌توانید خلال بادام را در ظرفی جداگانه بجوشانید و هنگامی که نرمی (سفتی) آن باب میل شما بود آنرا کنار بگذارید و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام را به شله زرد بیفزاید و کمی هم بزنید و بگذارید چند دقیقه‌ای بجوشد.

دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف می‌ریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفت‌تر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.

بعد از خاتمه کار شله زرد را در ظرف بریزید و با دارچین و خلال پسته آنرا تزئین کنید.

 

حلوای خرما

مواد لازم:

آرد گندم :        ۱۵۰ گرم
خرما:             ۵۰۰ گرم
روغن مایع :      ۱۲۱ گرم
گلاب :              ۲ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده :۱ قاشق مربا خوری
پودر پسته :       ۱ قاشق سوپخوری
پودر بادام:         ۱ قاشق سوپخوری

آرد سفید را کاملا بو داده تا رنگش متمایل به قهوهای شو دسپس روغن را اضافه می کنیم وکاملا مخلوط می کنیم. خرماها را که در ظرفی دیگر هسته گرفته وکاملا له کرده ایم، با آب وگلاب مخلوط می کنیم وهم می زنیم تا مخلوطی یک دست حاصل شود سپس این مخلوط را به آرامی به آرد وروغن اضافه می کنیم.

 روی شعله هم می زنیم . هل وزعفران را که با مقدار بسیار کمی آب جوش دم کرده ایم را نیز به مواد اضافه می کنیم .هم زدن روی شعله را تا کشیده شدن آب حلوا و یکدست شدن آن ادامه می دهیم . سپس از روی شعله برداشته وقتی که کمی سرد شد در ظرف مورد نظر ریخته وتزیین می کنیم.

حلوای دورنگ

مواد لازم :

آرد ۳ پیمانه
پودر نشاسته ۱ پیمانه
کافی میت ۱ پیمانه
کره ۱/۲ پیمانه
روغن مایع ۱/۳ پیمانه
پسته پودرشده ۱ پیمانه
زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری
پودر هل ۱ قاشق مرباخوری

مواد لازم برای شربت:

شکر ۲ و ۱/۲ پیمانه
آب ۱ و ۱/۲ پیمانه

آرد را در تابه ای بزرگ ریخته، روی حرارت ملایم بگذارید و با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا بدون سوختن آرد، بوی خامی آن گرفته شود. دقت کنید که آرد نباید رنگش تیره شود.

وقتی بوی آرد بلند شد، پودر نشاسته را به تابه اضافه کنید. حالا مخلوط آرد و نشاسته را به مدت سه دقیقه تفت دهید.

پودر هل و کافی میت را اینجا اضافه کرده و تابه را از روی حرارت بردارید. مواد را با هم مخلوط کرده و الک کنید.

در قابلمه یا شیر جوشی کوچک روغن و کره را ریخته، روی حرارت بگذارید تا کره آب شده و با روغن مخلوط شود. حالا از روی حرارت بردارید.

مخلوط کره و روغن را به مواد خشک الک شده اضافه کرده و دائم هم بزنید تا حلوا یکدست و یکنواخت شود.

شکر را در آب حل کرده و روی حرارت بگذارید تا جوشیده و شربت آماده شود. شربت غلیظ شده را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.قالب موردنظر را آماده کنید. کف و دیواره های قالب را با کیسه فریزر بپوشانید.

شربت سردشده را کم کم به مایه حلوا اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا حلوا آماده شود. نیمی از حلوای آماده شده را در قالب ریخته و روی آن را صاف کنید. پودر پسته را روی لایه اول حلوا بریزید و پهن کنید.

زعفران را به نیمه دیگر حلوا اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. بعدآن‌ را در قالب بریزید و با پشت قاشق آن را صاف و یکدست کنید.

روی حلوا را با نایلون بپوشانید و قالب را به مدت چهار ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این مدت قالب را بیرون آورده و حلوا را با کمک نایلون از قالب بیرون آورده، برش زده و در ظرف بچینید.

 

فرنی

مواد لازم :

  • شیر ۳ لیوان
  • آرد برنج ۴-۵ قاشق غذاخوری سر صاف
  • شکر ۵ قاشق
  • گلاب نصف استکان
  • عرق هل در صورت تمایل دو قاشق

فرنی به شکلهای مختلفی درست میشه. به صورت معمول آرد برنج و شکر رو در شیر سرد حل میکنیم و روی حرارت میذاریم تا کم کم به جوش بیاد. بعد حرارت رو ملایم تر میکنیم تا غلیظ بشه. به این نکته هم توجه کنین که باید فرنی رو مدام هم بزنیم تا هم ته نگیره و هم گلوله نشه. بعدش هم گلاب و عرق هل یا وانیل رو اضافه میکنیم و اونقدر روی حرارت ملایم هم میزنیم تا به غلظت دلخواه برسه.

برای تزیینش میتونید از گل سرخ و پودر پسته یا دارچین استفاده کنید.

 

حلوای رولتی

مواد لازم

  • آرد ۲ لیوان
  • شکر ۲ لیوان
  • روغن مایع ۱ لیوان
  • کره یا روغن جامد ۵۰ گرم
  • گلاب ۱/۴ لیوان
  • آب ۲ لیوان
  • زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
  • نان میکادو مقدار لازم

درون قابلمه ای شکر ، آب ، زعفران دم کرده و گلاب را بریزید و مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آمده و شکر حل شود. در این فاصله آرد را درون قابلمه دیگری روی حرارت متوسط قرار دهید و با قاشق چوبی هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

پس از سبک شدن آرد باید روغنو کره را اضافه کنید. با قاشق خوب مخلوط کنید تا آرد طلایی شود، سپس شربت داغ را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا جمع شود و به روغن بیفتد سپس از روی حرارت بردارید.

نان میکادو را روی نایلون فریزرقرار دهید. حلوای داغ را روی نان میکادو پخش کنید ( حلوا حتما باید داغ باشد ) سپس با دست نان را رول کنید.

حلوای رول شده را ۱ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا خوب سرد شود. پس از سرد شدن حلوا را بصورت رولت برش بزنید و با پودر پسته ، نارگیل و … تزئین و سرو کنید.

در صورت تمایل می‌توانید پیش از قرار دادن در یخچال روی رولت را با شکلات ذوب شده بپوشانید سپس در یخچال قرار دهید . همچنین میتوانید به جای رول کردن حلوا و نان را لایه لایه روی هم قرار دهید و پس از سرد شدن به صورت مربع برش بزنید.

پاسخ دهید