خاگینه

خاگینه

خاگینه هویج

مواد لازم  :

هویج متوسط پوست گرفته و رنده یا پوره شده : ۴ عدد
تخم مرغ : ۴ تا ۵ عدد
بادام خرد شده : یک پیمانه
پودر پسته یا نارگیل : نصف پیمانه
دارچین : ۲ قاشق مرباخوری
روغن : به مقدار لازم

 

 مواد لازم برای شربت خاگینه :
شکر: یک پیمانه
آب : دو پیمانه
آب لیمو : یک قاشق غذاخوری
زعفران آب شده : یک قاشق غذاخوری

 

 طرز تهیه  :

در ظرف مناسب تخم مرغ ها را بشکنید و با چنگال هم بزنید تا کاملا زرده و سفیده مخلوط شود.
هویج های رنده شده را به تخم مرغ ها اضافه کنید.
در تابه ای مستطیل شکل روغن رااضافه کنید؛

سپس مخلوط هویج و تخم مرغ را اضافه کنید و در فر با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید. بعد از چند دقیقه خاگینه را از فر درآورید .
خاگینه را رول کنید ( یا به شکل مستطیل برش بزنید) و از شربت آماده شده روی آن بریزید و آن را برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر در فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا شربت جذب خاگینه شود، آن را از فر درآورید و با پودر پسته یا نارگیل ، دارچین وبادام تزیین کنید.

طرز تهیه شربت  :

شکر و آب را در قابلمه به جوش بیاورید سپس حرارت را کم کنید تا شربت قوام پیدا کند. آب لیمو و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید چند جوش بزند. سپس از روی حرارت بردارید.

 

 

خاگینه-هویج

 

 

 

خاگینه گل مینا

مواد لازم:

  • تخم مرغ : ۲ عدد
  • وانیل : ۱ قاشق مربا خوری
  • ماست : نصف پیمانه
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع : ۱ پیمانه
  • آرد: به میزان لازم

مواد لازم برای شربت:

  • شکر ۲ پیمانه
  • آب ۱ پیمانه
  • گلاب نصف پیمانه
  • زعفران ۲ قاشق غذاخوری غلیظ

طرز تهیه:

تخم‌مرغ و وانیل را با چنگال بزنید.

ماست و بیکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید و به تخم‌مرغ‌ها اضافه کنید. روغن مایع را داخل مواد بریزید.

در مرحله آخر آرد را به تدریج اضافه کرده تا حدی که خمیر به دست نچسبد و نرم و لطیف شود، سپس روی خمیررا با پارچه پوشانده به مدت یک ساعت در جایی نسبتا گرم قرار دهید.

خمیررا به ضخامت سه تا چهار میلی‌متر باز کرده و با قالب‌زنی گرد در سه سایز بزرگ، متوسط و کوچک قالب بزنید.

روی خمیر با چاقو، شش یا چهار برش ایجاد و وسط خمیر را مرطوب کنید.

سه عدد خمیررا از بزرگ به کوچک روی هم قرار دهید و مرکز آنها را کمی فشار دهید.

دوباره ۱۵۵ دقیقه استراحت دهید. روغن مایع را درظرف مناسبی ریخته روی حرارت قرار دهید تا گرم شود.خمیرها را در روغن ریخته تا سرخ شود.

 

 تهیه شربت خاگینه:
آب و شکر را روی حرارت قرار دهید تا شکر آب شود، بعد از یکی‌دو جوش، آب لیمو‌ و زعفران را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.شربتداغ را رویخاگینه‌های نیمه‌گرم بریزید.

 

خاگینه گل مینا

 

 

خاگینه ی گل نیلوفر

مواد لازم:

زرده|ی تخم|مرغ: ۲ عدد
شیر یا ماست: یک|چهارم پیمانه
روغن مایع : یک|چهارم پیمانه
بیكینگ|پودر: نصف قاشق چایخوری
هل سائیده :نصف قاشق چایخوری
آرد سفید: ۲۵۰ گرم
روغن مایع برای سرخ كردن : به مقدار لا|زم
مواد لازم برای تهیه ی شربت:
شكر: ۲ پیمانه
آب: ۱ پیمانه
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
گلا|ب: یک|چهارم پیمانه

روش تهیه :

زرده ی تخم مرغ، شیر یا ماست و نیمی از روغن را با هم مخلوط كنید و با قاشق هم بزنید.

پس از مخلوط كردن، بیكینگ پودر، هل سائیده و مقداری آ‌رد به مایه بیفزائید.

سپس بقیه ی آ‌رد را كمكم روی مایه بریزید و آ‌ن را ورز دهید تا خمیری دلخواه به دست آ‌ید.

حالا بقیه|ی روغن را اضافه كنید تا نرم و لطیف شود.

خمیر را با ضخامت سه میلیمتر، با وردنه باز كنید و با قالب گرد، در سه اندازه(۴، ۶ و ۸ سانتیمتر)قالب بزنید. در هر كدام، با چاقو ۴ چاک بزنید و روی هم بگذارید و برای اتصال آ‌نها به یكدیگر، از سیخ چوبی استفاده نمائید و در روغن مایع فراوان سرخ كنید

و در آ‌خر، در شیره|ی سرد شده بیندازید و بگذارید به مدت ۲ ساعت در همان حال بماند. سپس خاگینه را در ظرف بچینید و تزئین كنید.

 

 

خاگینه گل نیلوفر

 

خاگینه ساده

مواد لازم:

تخم مرغ ۲ عدد

ماست سفت ۲ قاشق غذاخوری پر

بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری سر صاف

زعفران آبکرده مقداری

آرد به مقدار لازم

شیره

 

طرز تهیه:

تخم مرغ را خوب هم میزنیم تا از حالت لختگی خارج شده و کمی کف کند و بعد کمی زعفران غلیظ به تخم مرغ اضافه میکنیم.

و بکینگ پودر و ماست  رو را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.آرد را کم کم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا به غلظت کاچی برسد.

داخل تابه مقدار کمی روغن میریزیم،روغن را گرم میکنیم.

از مواد با قاشق به طور منظم تو ماهیتابه میریزیم و هر دوطرفش رو سرخ میکنیم.هردو طرفش رو سرخ کنین

بعد بندازین تو شربت خنک ،بعد خاگینه ها رو تو ظرف مورد نظر میچینیم و شهد رو روش میریزیم.

 

 

خاگینه ساده

 

خاگینه گل محمدی

مواد لازم :

تخم مرغ : ۵ عدد

پودر گل محمدی ۵قاشق غذا خوری

آرد : ۲ قاشق غذاخوری سرپر

بیکین پودر : ۱ قاشق مرباخوری

ماست : ۲ قاشق سوپ خوری

گردوی خرد شده : ۴۰ گرم

وانیل : ۱ قاشق چای خوری

روعن مایع برای سرخ کردن : به میزان لازم

رنگ گل محمدی :  در صورت دلخواه چند قطره

شربت خنک :  ۲ لیوان

 

مواد لازم شربت خاگینه :

شکر : ۲/۵ لیوان

آب : ۲ لیوان

زعفران دم کرده : ۱ قاشق سوپ خوری

 

طرز تهیه :

تخم مرغها رو کمی با همزن میزنیم تا از حالت لختگی دربیاد…. بعد ماست و پودر گل رو اضافه و مخلوط میکنیم. گردوی خرد شده رو به آرد اضافه و مخلوط میکنیم بعد به مابقی مواد اضافه میکنیم.

زمانی که مایه یکدست شد داخل ماهی تابه داغ کمی روغن میریزم بعد مایه رو داخل تابه میریزیم و درتابه رو میذاریم و صبر میکنیم تا با حرارت کم مایه خاگینه خودش رو بگیره.

وقتی یک طرفش سرخ شد برمیگردونیم و طرف دیگه خاگینه رو سرخ میکنیم.

در نهایت شهد سرد رو ،روی خاگینه میریزیم و اجازه میدیم روی حرارت بسیار کم شهد به خورد خاگینه ها بره…

(برای اینکه خاگینه خمیر نشه باید خاگینه گرم شهدش خنک باشه.اگه هر دو سرد باشن که شهد جذب خاگینه نمیشه و اگه هر دو گرم باشه خاگینه حالت خمیری پیدا میکنه)*

 

 

خاگینه گل محمدی
خاگینه گل محمدی

 

خاگینه گردو

مواد لازم :

تخم مرغ :۳عدد

آرد : ۱ پیمانه

ماست یا شیر :۱/۴ پییمانه

روغن مایع :۲ قاشق غذاخوری

گردو پودر شده :۱ فنجان

وانیل :۱/۲ قاشق چای خوری

 

مواد لازم برای تهیه شیره :

شکر :۲ پیمانه

آب :۱ پیمانه

گلاب :۱/۲ پیمانه

زعفران دم کرده

عرق هل

 

طرز تهیه :

تخم مرغها رو با وانیل با هم زن میزنیم تا خوب کف کنه و کرم بشه

بعد ماست یا شیر ( اینجا شیر اضافه شده ) و روغن مایع رو اضافه میکنیم و با همزن میزنیم

حالا آرد و بکینگ پودر الک شده رو اضافه میکنیم و با همزن میزنیم بعد پودر گردو رو اضافه میکنیم ( ما ۱ ق غ از گردو برداشتیم و پودر پسته ریختیم جاش ) خوب با قاشق یا همزن هم میزنیم تا مخلوط بشه ؛ یه مایه غلیظ و کشدار میشه

بعد هم میریزم توی تابه که کمی روغن ریختیم و خوب صاف و یکدست میکنیمش

میزاریم تا یک طرف سرخ بشه بعد برمیگردونیم طرف دیگه هم سرخ بشه و تغییر رنگ بده بعد تو همون تابه برش میزنیم و میزاریم تا خنک شده

حالا شیره رو آماده میکنیم ؛

آب و شکر و زعفران رو با هم میزاریم رو شعله تا قوام بیاد

(یعنی یه مایه غلیظ بشه که وقتی کمی خنک شده میزاریم بین ۲ تا انگشت کشدار باشه یا وقتی یه قطره میریزیم تو یه لیوان آب سرد زود بره ته ظرف و همون بالا حل نشه ) آخر هم گلاب و عرق هل رو کمی اضافه میکنیم

وقتی که داغه میریزیم روی خاگینه خنک شده  تا روی خاگینه ها بیاد و به همه جا برسه ( میتونید تیکه ها رو این رو به اون رو کنید تا کامل شیره بره به خوردشون )

دوباره میزاریم روی حرارت تا چندتا جوش بخوره و خاموش میکنیم و بعد میزاریم ۱ ساعت توی همون تابه بمونه

 

 

خاگینه گردو

 

پاسخ دهید